Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.
Ombygning af 70er hus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
1. Gør dig tanker om arbejdet, der skal laves
Det gode ved en ombygning er, at du kan sætte dit unikke præg på dit 70er hus. En ombygning er nemlig den perfekte måde, du kan få en bolig til at give dig den plads, den rumfordeling eller den stil, som du ønsker. Men før du når så langt, så gør dig gerne tanker omkring arbejdet, der skal laves.
2. Inddrag en arkitekt i din ombygning
En anden ting der er god at vide er, at en arkitekt kan være god at inddrage i din ombygning. Med en arkitekt ved din side, kan du få god sparring og rådgivning ud fra de ønsker, du har. Derudover får du sikkert også præsenteret løsninger, du ikke selv var kommet på. Det er uanset, om der skal laves et køkken-alrum, flere værelser skal kombineret, der skal et nyt badeværelse til eller andet. En ting der også er værd at nævne ift. at inddrage en arkitekt er, at arkitekten kan være med til at spare dig penge. Det er vel og mærke efter, du måske har brugt flere timer med vedkommende. Du øger nemlig sandsynligheden for diverse fejl i byggeprojektet. Det betyder selvfølgelig også, at det bliver mere sandsynligt, at du når i mål med ombygning af dit 70er hus til tiden.
3. Læg et budget for din ombygning
Der er ingen tvivl om, at det er et spændende projekt, du kaster dig ud i, når du vil lave en opbygning. Hele processen kan dog forløbe bedst muligt, hvis du lægger et budget. Med et budget har du en meget bedre styring med økonomien, så udgifterne ikke stikker af. Samtidig får du også et overblik over, hvad der er muligt med det rådighedsbeløb, du har til ombygningen. Hvis du også er interesseret i at have det bedst mulige greb omkring økonomien i din ombygning, så planlæg gerne byggearbejdet, så præcist som muligt. Det er noget, du vil kunne mærke på pengepungen i sidste ende.
Ombygning af 70er hus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
4. Tag uforudsete udgifter i forkøbet og læg penge til side
Når du er i gang med at lægge et budget, så sæt gerne mellem 20-30% af dit budget til side. En hovedregel er nemlig, at du ved ældre huset skal kalkulere med en lidt højere post til uforudsete udgifter end ved nye huse - her er der ofte tale om ca. 10 % af dit budget. Ikke desto mindre, så kan du sikre dig selv bedre, når du prioriterer en pulje til diverse ekstraregninger. Grunden til at det kan være svært at forudsige alle udgifter i en ombygning eller renovering er, at der arbejdes med mange dele af huset. Det gælder alt fra gulve, vægge, el-installationer, VVS-installationer, konstruktioner m.m. Og når der samtidig skal arbejdes med et 70er hus, så kan der være forskel på, hvor godt det er vedligeholdt.
5. Undersøg om renoveringen kræver byggetilladelser
Før du trykker på startknappen til renoveringen af dit 70er hus, så undersøg gerne, om arbejdet kræver byggetilladelser. Hvis det er et must, så vil du skulle ansøge om tilladelsen hos din kommune. Det foregår online, så du kan gøre det hele hjemmefra.
6. Både du og håndværkere kan stå for din ombygning
En anden ting der er god at vide er, at både du og håndværkere kan stå for den kommende ombygning af dit 70er hus. Her er det selvfølgelig vigtigt, at du forholder dig til, om du har evnerne og erfaringen til at klare arbejdet. For når håndværket er i top, så kan du også se frem til, at ombygningen kan få boligens værdi til at stige. Et lille tip er, at du sætter dig ekstra godt ind i, hvilke dele af en ombygning, som du skal overlade til professionelle. Ved visse el-, VVS- og kloakopgaver er det nemlig et krav, at der skal en autoriseret på opgaven.
7. Bliv matchet med håndværkere hos Bygge.dk
Det kan være lidt af en jungle at finde frem til den håndværker, der skal stå for din renovering. Derfor ønsker vi også at gøre denne del af processen nemmere for dig. For når du opretter dit projekt her på Bygge.dk, så matcher vi dig med tre firmaer, der kan hjælpe dig. Herfra er det dig der skal træffe en beslutning om, hvem du ønsker at bruge
8. Indgå en kontrakt med håndværkere og andre samarbejdspartnere
En ottende og utrolig vigtig del af din ombygning er, at du indgår en kontrakt med de håndværkere og samarbejdspartnere, du hyrer til arbejdet. Det kan nemlig være med til at sikre dig ift. hvornår arbejdet skal være færdigt, hvilke materialer der tages i brug, hvad prisen for ombygningen er m.m. Det er naturligvis et must, at papirarbejdet er underskrevet og i orden, før arbejdet på dit 70er hus sættes i gang.
Det er vigtigt at lave en tydelig og detaljeret kontrakt for at undgå uforudsete omkostninger og misforståelser. Brug gerne de færdige kontrakter AB92 eller AB forbruger. Disse kontrakter er specifikt udformet håndværkstjenester, og du finder dem på DanskByggeri.
9. Hav altid en tæt dialog med håndværkerne, du bruger
En sidste ting der skal fremhæves er, at du altid bør have en tæt dialog med håndværkerne, du har hyret. For når du har det, har du en finger på pulsen ift. om arbejdet skrider frem, som det skal, om arbejdet bliver udført som aftalt m.m. Og skulle der opstå problemer, så har du mulighed for at komme på banen og finde en løsning med dem. Når du går rundt på byggepladsen, så kan det også anbefales, at du løbende tager billeder af arbejdet og løsningerne, der laves.