Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.
Små badeværelser? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Svære beslutninger
Mange mennesker, som skal renovere badeværelse, har meget lidt bevægelsesplads. Har man mindre end 5 kvadratmeter badeværelse, skal man tage nogle svære beslutninger om, hvad man gerne vil medtage i badeværelset. Har man plads et badekar? Og kan man tillader sig at installere en dobbeltvask? Og hvordan skaber man følelsen af frit albuerum, når badeværelset er småt? I denne artikel gennemgår vi konkrete tips til, hvordan du kan få succes med dit projektet, og hvordan du kan få mest muligt ud af dine kvadratmeter.
Planlægning og prioritering
Et lille badeværelse kan være lige så praktisk og funktionelt, som et stort badeværelse. Men for at udnytte pladsen og funktionaliteten, kræver det, at man gør sig nogle velovervejede valg og udvælger løsninger, der er særligt tilpasset til det lille badeværelse. Jo mindre dit badeværelse er, jo større indsats kræver det, når man planlægger og prioriterer.
Man kan ofte have svært ved at lære af sine fejl og kan dermed betale dyrt for det. Eller man kan lære af andres fejl, som de fleste nok foretrækker.
Et tip, når man skal bygge eller renovere et lille badeværelse, er at bruge en erfaren indretningsarkitekt.
Det er en fin måde at undgå at skulle lære af sine egne fejl, da man så trækker på arkitektens erfaring. Så du undgår de typiske fejl, som uerfarne ofte begår. Hvis du er interesseret i at komme i kontakt med en professionel indretningsarkitekt, samarbejder Bygge.dk med en masse dygtige og certificerede indretningsarkitekter, som allerede er grundigt baggrundstjekket.
Mange mennesker tror, at et lille badeværelse ikke er omkostningen eller besværet værd med en indretningsarkitekt - men her tager man fejl. Det er nemlig en større udfordring at indrette et lille badeværelse på bedst mulig vis, end det er at indrette et stort badeværelse. Det skyldes, at et lille badeværelse kræver større nøjagtighed og smart løsninger for at kunne blive lige så funktionelt som et stort badeværelse.
I et lille badeværelse skal den samme, begrænsede gulvplads anvendes til flere funktioner - og så er det vigtigt at placere tingene på de rigtige steder. Upraktiske løsninger kan hurtigt gøre tingene besværlige, og føre til frustration i den daglige brug af badeværelset. En god indretningsarkitekt hjælper dig ikke alene med at give dit badeværelse et stilfuldt og moderne udseende, men giver dig også tips til at få de mest opdaterede og praktiske løsninger i et lille badeværelse.
En indretningsarkitekt tager normalt fra 3.000 kroner og op for design af et badeværelse. Ved større og mere komplekse badeværelse kan prisen være op mod 13.000 kroner.
Tips til smarte løsninger
Det første, du skal gøre, er at få et grundigt overblik over, hvordan du vil bruge badeværelset. Derefter kan du begynde at identificerede de ting, der skal gøres for at få mest muligt ud af pladsen. Her findes der ingen nemme svar. Alle badeværelser er ikke ens, og det er også vigtigt, at du laver det på en måde, som er tilpasset til dine behov.
Heldigvis er dette en udfordring, som mange har haft før - og der findes mange gode eksempler på løsninger i markedet, som kan være en hjælp. Det betaler sig at bruge tid på at finde frem til de løsninger, som passer til dit badeværelse. Hvis du bruger en indretningsarkitekt, vil han ofte kunne bidrage med tips til de bedste løsninger i markedet for lige netop dit badeværelse.
Selvom der ikke findes et facit for, hvordan et badeværelse skal se ud, så findes der en del populære tips til små badeværelser, samt løsninger, der passer godt ind på små badeværelser. Et tip er for eksempel at bruge lyse farver, som får rummet til at føles større. Et andet tip til at give en mere rumlig følelse, er at bruge store spejle og rigelig med belysning fra lamper eller vinduer.
Ved at vælge de rette løsninger, kan du gøre meget for at få mest muligt ud af pladsen. Et tip er at bruge et væghængt toilettet, der optager mindre plads på badeværelset. Det gør det også lettere at vaske gulvet på et lille badeværelse. Et andet tip er at bruge toiletter eller håndvaske, som er lavet til at passe ind i et hjørne. Så får man - bogstavelig talt - udnyttet enhver afkrog. Mange bruger også smalle håndvaske, så de ikke optager for meget plads - modsat dem, der stikker ud fra væggen.
Når man har småt med plads, er det en god idé at bygge i højden. Det betyder, at man anvender mange hylder og hængeskabe. Når man skal vælge skab, er det ofte bedre at vælge modeller, som er høje og smalle, da man så får udnyttet opbevaringspladsen i højden. Pladsen bag spejlet over vasken er der også mange, som bruger til skabsplads. Skabsdøre kan dekoreres med et spejl for at give en større følelse af rummelighed.
På det lille badeværelse optager en bruseløsning naturligvis mindre plads end et badekar. Du kan for eksempel montere brusebadet i et hjørne og benytte dig af løsninger som sammenklappelige brusevægge, så du har mere gulvplads, når brusebadet ikke er i brug. Mange af dem, der har et lille badeværelse, vælger ikke at bruge et badekar, da det optager megen plads. Men for dem, som bare MÅ have et badekar, er der dog håb. Der findes nemlig også praktiske løsninger, hvor du kombinerer bruseløsningen og badekaret: Så det er vigtigt, ikke at opgive drømmen om et badekar, før man har vurderet alternativerne.
Små badeværelser? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Find ud af, hvor du kan lave besparelser
At begrænse størrelsen af badeværelset er i sig selv en besparelse, da et vådrum er det dyreste rum i huset - både hvad angår opbygning og renovering. Men selvom du har et lille badeværelse, findes der fortsat tips til, hvordan du kan lave yderligere besparelser.
Du kan eksempelvis spare en del ved grundigt at overveje, hvilke materialer og standarder som du vil bruge. Det siger sigselv, at højere standarder giver et dyrere badeværelse.
Men husk på, at de dyreste materialer ikke nødvendigvis giver det bedste resultat. Det er lige så vigtigt at overveje, hvad der passer sammen, og holde tingene adskilt.
Et tip til at holde omkostningerne nede, er ved - når muligt - at vælge eksisterende løsninger, i stedet for specialløsninger. Du kan ofte også finde færdiglavede løsninger, som er på tilbud. Så det kan godt betale sig at følge med i, hvad der findes hos de forskellige leverandører, før du beslutter dig. Både indretningsarkitekt og entreprenør vil ofte kunne hjælpe dig med at finde tips til, hvordan du kan lave besparelser. Det kan derfor godt betale sig at snakke med en af dem, før du går i gang.
Bemærk også, at der er forskel på badeværelsesentreprenørens priser - så undersøg det nøje og indhent flere tilbud. På Bygge.dk kan du komme i kontakt med kvalitetssikrede entreprenør og få et uforpligtende tilbud.
Tag dig tid til at finde entreprenøren, der passer til netop dig
Der vil ofte gå noget tid, før man kommer i gang med opgaven. Så det kan godt betale sig at være tidligt ude og få gang i udbudsprocessen. Gode entreprenører er efterspurgte, og det kan ofte tage noget tid før de kan komme og besigtige. Efter besigtigelsen kan det godt tage flere uger at få et pristilbud. Efter at du har godkendt pristilbuddet, tager det nogle uger før kontrakten er klar til underskrivning.
Valget af entreprenør vil ofte være det, som har mest at sige i forhold til totalprisen på projektet. Her er det muligt at gøre nogle ting for at få prisen ned. Men du skal være forsigtig med, at du ikke ender op med at tabe mere end du sparrer, inden du for eksempel sælger huset. Husk, at ordentlig dokumentation på det udførte arbejde er vigtigt for både markedsværdien af boligen og i situationer, hvor man skal benytte sig af sin forsikring. En god entreprenør vil kunne give dig praktiske tips til, om du eventuelt kan gøre noget selv for at reducere omkostningerne, og hvilke opgaver, du for en sikkerheds skyld selv bør undgå.
Når du vælger en entreprenør, bør du vælge en, som du har en god kemi med. Hvis du har en dårlig mavefornemmelse fra starten, er det nok ikke den rette for dig. Entreprenøren bør nemlig være en, som du kommer godt ud af det med, og som du har en god kommunikation med. En dårlig mavefornemmelse er ofte et tegn på en dårlig kommunikation, der kan føre til irritation og misforståelser i længden. Hverken du eller entreprenøren er tjent med dårlige arbejdsvilkår.
Det billigste er ikke altid det bedste
Det kan være fristende at slå til ved det tilbud, som har den bedste pris. Men det er vigtigt at huske på, at man ofte får det man betaler for. Et godt prisskilt kan i nogle tilfælde resultere i et mindre godt resultat. Et godt tip er at vente med vurderingen af prisen til sidst, efter du har vurderet entreprenørerne på baggrund af viden, erfaring og referencer. Vær også opmærksom på, at de forskellige entreprenører ikke nødvendigvis inkluderer de samme ting i tilbuddene. For eksempel kan fliser, armaturer og badeværelsesindretning være inkluderet i ét tilbud - men ikke i et andet.
Hos Bygg.dk arbejder vi hver dag med kvalitetssikring af håndværksvirksomheder. Så tag kontakt via http://www.bygge.dk, hvis du har brug for at blive sat i kontakt med velegnede entreprenør til dit projekt.
Projektering, kontrol og overlevering
Professionelle entreprenører vil altid udarbejde en deltageret projektering og arbejdsplan, som er vigtig for at kunne lave nøjagtige budgetter og ressourceplanlægning. Dette er noget, som også kan hjælpe dig med at følge udviklingen i arbejdet. Som projektejer bør du følge med i arbejdet, så tæt som muligt, for at kontrollere, at tingene bliver gjort efter planen. Det er vigtigt at identificere potentielle problemer, så tidligt som muligt, for at finde løsninger og undgå eventuelle konfliktsituationer.
Når projektet er afsluttet, skal du få overdraget al dokumentation, der er relevant for arbejdet. Dette er dokumenter, som du skal gemme, da de kan være vigtige senere hen i tilfælde af reparationer og renovering. Dokumentationen kan også være vigtig, hvis der opstår forsikringssager, eller hvis du vil sælge ejendommen.
Kom i gang: Uforpligtende besigtigelser og tilbud
Når du er klar til at komme i gang og ønsker at komme i kontakt med lokale entreprenør, kan du benytte Bygge.dk.
Bygge.dk en tjeneste, der sætter dig i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører og håndværkere. Bygge.dk tjekker kreditvurdering, godkendelser og referencer, og forbinder dig med entreprenører, som er velkvalificeret til dit projekt. Hvis du registrerer dit projekt i dag, vil vi tage kontakt til dig for et uforpligtende tilbud over telefonen.