Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.
Byg hus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Hvad koster det at bygge hus?
Ud fra vores prisstatistik ser vi, at nybyggede huse af normal standard og størrelse ofte vil ende op med en kvadratmeterpris på omkring 18.000 kr. De billigste projekter kan komme ned i omkring 14.000 kr. pr. kvadratmeter. Disse projekter har gerne en enklere standard og baseres i stor grad på basisløsninger, når det gælder konstruktion og indretning. Mere omfattende og eksklusive projekter kan give en totalpris, der svarer til en kvadratmeterpris på 29.000 kr., i nogle tilfælde mere.
Disse priser inkluderer alt, både den arbejdskraft og de materialer, der indgår i projektet. Ønsker du et arkitekttegnet hus, må du beregne ekstra udgifter til tegning af boligen. Du må, uanset hvad, regne med at måtte betale en vis sum til arkitekt eller anden fagkyndig for arbejdet med ansøgningen. Læs mere om sådanne ekstraudgifter i næste afsnit.
Hvad koster andre nødvendige udgifter?
Når du skal bygge hus, må du forvente, at der påløber udgifter udover selve byggeriet. Herunder finder du en oversigt over nogle af udgifterne, du må medtage i regnestykket:
- Udgifter til arkitekt: Fra 65.000 kr. Disse udgifter går til arkitektydelser i form af arbejde med ansøgningen til kommunen. Skal boligen være arkitekttegnet og ikke baseret på standardløsninger, vil denne budgetpost blive betydeligt dyrere. I så fald kan dette punkt komme op mod 325.000 kr.
- Ansøgningsgebyr til kommunen: varierer. Disse udgifter vil variere mellem forskellige kommuner. Derfor kan det betale sig at tage kontakt til din kommune for høre, hvilke udgifter du kan forvente.
- Rådgivende ingeniør: fra 30.000 kr. Det vil helt sikkert blive nødvendigt at indhente en ingeniør (eller anden egnet fagperson) til at udføre projektering af beton- eller trækonstruktioner. Prisen vil blive højere med komplicerede konstruktioner.
- Opmåling og afmærkning af grunden: ca. 5.000 kr. Før gravearbejdet er det nødvendigt at få målt grunden nøjagtigt op.
- Uafhængig kontrol: ca. 5.000 kr. Før projektet er færdigt, vil kommunen kræve, at arbejdet kontrolleres af en uafhængig tredjepart.
- Projektering af vand, afløb og spildevandshåndtering: 20.000 kr. Dette er kun nødvendigt på visse projekter.
- Projektledelse: varierende. Denne opgave vil normalt indgå i tilbud fra totalentreprenører men kan blive en særskilt budgetpost, hvis der tegnes kontrakt med individuelle firmaer for hvert enkelt fagfelt (delt entreprise).
Byg hus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Hvad er afgørende faktorer på pris ved nybyg?
En vigtig prisdriver er størrelsen på boligen, du ønsker at bygge. Samtidig vil kvadratmeterprisen ofte være lavere på større projekter. Grunden til dette er, at der findes visse udgifter, som ikke afhænger af størrelsen på projektet.
Konstruktionsmetoden vil have meget at sige for prisen på dit nye boligprojekt. Den mest normale byggemetode er med en hovedkonstruktion i træværk. Byggeri i beton eller sten vil blive dyrere. Samtidig vil dette kunne betale sig over tid, eftersom sådanne materialer kræver mindre vedligeholdelse. Et byggeri med en hovedkonstruktion i beton er nærmest fri for vedligeholdelse.
En anden vigtig faktor for prisen er antal af bad, vådrum og køkkener i boligen. Dette er gerne de dyreste rum at bygge. Der er derfor mulighed for at spare mange penge ved at reducere antallet af sådanne rum. Hvis budgettet er stramt, kan det derfor betale sig at foretage en omhyggelig vurdering af behovet for denne type rum.
Tekniske løsninger udgør ofte en stor post på budgettet. Med dette mener vi tekniske systemer som ventilation, opvarmning og belysning. Her findes der løsninger i alle prisklasser og standarder. Nogle løsninger, som gulvvarme med vand eller forskellige typer varmepumper, er ofte dyrere at installere. På længere sigt kan det alligevel betale sig at vælge sådanne energieffektive tiltag. Til installering af visse typer vandpumper kan du også få tilskud fra energiselskaberne.
Som bygherre må du selv vælge, hvilke materialer der skal anvendes både udvendigt og indvendigt. Dette gælder alt fra maling, fliser og beklædning til køkken- og badeværelsesindretning. Her har man store muligheder for at opnå besparelser, men det kan ikke altid betale sig at lade en lavere pris komme forrest på bekostning af kvaliteten. For at finde kvalitetsmaterialer til lave priser kan det betale sig at holde sig opdateret på kampagner og tilbud fra forskellige producenter og udsalgssteder. Er man tidligt ude med planlægningen, øges chancen for, at man finder de materialer og produkter, man ønsker sig, til en lavere pris. Dette forudsætter, at du har tørre og trygge opbevaringsmuligheder frem til, når materialerne skal monteres.
Når det gælder interiør, bør du også huske, at løsninger, der købes hos en butik, generelt vil være betydeligt billigere end pladsbyggede specialløsninger. Dette gælder både på køkkenindretning, badeværelsesmøbler, opbevaringsplads og garderobe. Nogle materialer er mere normalt, at entreprenøren køber ind. Dette gælder normalt udvendig beklædning, tagsten eller anden beklædning til tag og vinduer. Også her kan du informere om, hvilken prisklasse du ønsker at bygge med.
Som husbygger kan du også spare penge på visse budgetposter ved at udføre dele af arbejdet selv. Arbejde, man kan klare selv uden omfattende erfaring, er for eksempel maling og eventuelt gulvlægning og montering af beklædning. Samtidigt er det klogt ikke at tage for stor en indsats på sig. Husk også, at alle egne indsatser bør afklares med entreprenør, når I skriver kontrakt og fremgangsplan. Det er vigtigt, at din egen indsats ikke skaber forsinkelser for det resterende arbejde. Forsikr dig også om, at din indsats vil holde høj nok kvalitet til, at boligen ikke falder i værdi.
Et konkret eksempel
For at få en forståelse for prisfaktorerne ved bygning af et nyt hus, har vi herunder inkluderet et faktisk pristilbud på bygning af et parcelhus på i alt 205 kvadratmeter på 3 etager. Bemærk, at alle projekter er forskellige, så dette er kun ment som et eksempel (alle tal afrundet til nærmeste 10.000, og priser er inkl. materialer).
Priser:
- Udgravning: 300.000 kr.
- Sokkel: 270.000 kr.
- Tømrer, murer og maler: 1.160.000 kr.
- Elektriker: 180.000 kr.
- VVS, inklusiv vanddrevet varme: 540.000 kr.
- Ventilation: 80.000 kr.
- Taglægning og blikkenslager: 180.000 kr.
- Stillads og opsætning: 260.000 kr.
- Badeværelsesindretning (3 bad): 80.000 kr.
- Gulv og fliser: 120.000 kr.
- 2 køkkener: 230.000 kr.
Total: 3.400.000 kr.
Dette projekt endte altså på ca. 20.000 kr. pr. kvadratmeter. Dertil var der udgifter til:
- Arkitekt: 150.000 kr.
- Projektering af tømrer og beton: 80.000 kr.
- Uafhængig inspektion: 5.000 kr.
- Diverse administration, ansøgning: 20.000 kr.
Er det mest økonomisk at købe brugt eller bygge nyt?
Der findes ikke et endegyldigt svar på dette spørgsmål. I nogle tilfælde kan du finde billige, brugte boliger med en standard, du er tilfreds med.
Så vil det at købe brugt være den mest økonomiske løsning.
Dette ændrer sig imidlertid, hvis boligen har en standard, der er for lav. I så fald kan det blive nødvendigt med en indvendig totalrenovering, som vil indebære omfattende udgifter og arbejde. Herunder sammenligner vi mellem at købe en sådan bolig og at bygge nyt:
Købe brugt:
Pris for bolig på 250 kvadratmeter: 6 millioner.
Udgifter til indvendig renovering: 8.000 kr. x 250 kvadratmeter = 2 millioner (En gennemsnitlig indvendig totalrenovering koster cirka 8.000 kr. pr. kvadratmeter.).
Totalpris for køb af brugt bolig samt opgradering til dagens standard: 8 millioner.
Bygge hus:
Pris for grund: 2 millioner.
Byggeudgifter: 18.000 kr. x 250 kvadratmeter = 4,5 millioner (Gennemsnitlig kvadratmeterpris for byggeri af bolig med normal standard er 18.000 kr.).
Arkitekt og projektering: 260.000 kr.
Total: 6,8 millioner.
I dette eksempel endte “nybyg” som det billigste alternativ, men dette varierer selvfølgelig i forhold til en række faktorer.
Hvordan finder du den rette entreprenør til at bygge din nye bolig?
Hvis du har bestemt dig for at bygge hus, kan næste trin være at komme i kontakt med egnede entreprenører. På et så omfattende projekt er det mest normale at organisere processen som en totalentreprise. Det vil sige, at du som boligejer kun skriver kontrakt med ét håndværkerfirma. Dette firma udfører dele af arbejdet selv, og dertil anvender de underentreprenører, der udfører arbejdet inden for de øvrige fagområder. Alternativet til totalentreprise er fagentreprise. Her skriver man kontrakter med forskellige entreprenører for de forskellige fagområder, der indgår i projektet.
Få tilbud fra byggefirmaer nær dig
At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.
3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.
En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.
Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.
Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.
Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?
- Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
- De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
- Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
- De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
- Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende
Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.