Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.
Bygge dobbelthus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Hvad koster det at bygge et dobbelthus?
Den mest almindelige måde at se på omkostningerne ved boligbyggeri er omkostning pr. kvadratmeter. Baseret på projekter, som er offentliggjort på Bygge.dk har vi beregnet gennemsnitsprisen for byggeri af et nyt parcelhus på ca. 18.000 kr. pr. kvadratmeter. Denne pris inkluderer alle omkostninger forbundet med konstruktion. Den lave pris er ca. 14.000 kroner pr. m2, mens den høje pris er 29.000 kr. (og nogle gange mere).
Sammenlignet med parcelhuse har dobbelthuse omtrent samme kvadratmeterpris. Det, der løber op, er normalt flere badeværelser og køkkener pr. kvadratmeter og højere omkostninger til tekniske installationer (som du skal fordoble). På den anden side har dobbelthuse en tendens til at være større end parcelhuse, hvilket reducerer prisen pr. kvadratmeter en del. For at få en nøjagtig pris på dit projekt, skal du tegne og projicere og få entreprenører på besøg. Du kan indsende dit projekt gratis på Bygge.dk og på den måde komme i kontakt med kvalitetssikrede entreprenører.
Læs mere om prisen på at bygge et dobbethus.
Hvad driver prisen?
Når det kommer til hvad der bestemmer prisen, vil dette afhænge af mange forskellige faktorer. Nogle af disse kan påvirkes af ting såsom:
- Køkken
- Badeværelsesinventar
- Armaturer
- Fliser
- Parket
- Fliser
- Beklædning
Her finder du materialer i alle prisklasser, som du som bygherre stort set kan beslutte selv. Derudover vil konstruktionsmetoden have meget at sige. Hvis du vil bygge i beton, vil dette normalt være dyrere end træ, og komplekse tagvinkler med stor spændvidde vil være dyrere end enklere strukturer.
Derudover kommer grundforhold og muligvis lovgivningsmæssige forhold på stedet, som du som bygherre ikke sådan lige kan kontrollere. Hvis der for eksempel er en stærkt skrånende grund med en masse bakker, kan gravearbejdet blive dyrt. Med en skrå grund skal man typisk også bygge en del i beton for at forhindre vandindtrængning og for at modstå belastning fra jorden rundt om huset. Dette vil også være en dyr faktor.
Bygge dobbelthus? Få 3 tilbud
Det tager kun et minut og er helt uforpligtende
Hvor lang tid tager det at bygge?
Alle byggeprojekter er forskellige, så det er svært at sige noget generelt om, hvor lang tid det tager. Vi ser dog, at det er sjældent, at parcelhuse eller dobbelthuse opføres på mindre end 9 måneder. De fleste projekter tager over et år fra begyndelsen af udgravningen, til du kan flytte ind. Hvis du bygger med elementer, kan denne tid reduceres noget. Ud over byggetiden kommer forberedelser, tegninger og ansøgninger til kommunen. Dette arbejde skal beregnes til mindst 6 måneder oveni. Nedenfor er en gennemgang af de forskellige trin i et byggeprojekt, og cirka hvor lang tid hvert trin vil tage:
● Grundlæggende arbejde: 1-2 måneder
● Beton/murværk: 1-2 måneder
● Grov konstruktion afsluttet: 2-4 måneder: Bemærk, at dette kan gå hurtigere, når der anvendes elementer
● Indvendigt arbejde (tømrer, fliser, elektriker, blikkenslager, ventilation, maler osv.): 3-5 måneder
Udfordringer kan opstå
Deling af hus med andre kræver enighed om visse punkter. For eksempel kan man have forskellige ønsker, når det kommer til vedligeholdelse, ryddelighed af udendørsarealer og eventuelle ændringer i hjemmet. Hvis en af jer for eksempel ønsker at skifte beklædning, skal begge parter være villige til at implementere og finansiere disse ændringer. Der kan også opstå problemer, hvis ejendommen bliver beskadiget. I tilfælde af et hus, der er delt horisontalt, vil den, der bor øverst, måske ikke bidrage til at tilføje ny dræning for at afhjælpe fugtproblemer i kælderen. Hvis der er en vandlækage på øverste etage, er den person, der bor nedenunder, måske ikke interesseret i at rette problemet. Derfor skal man nøje overveje, hvem man vælger at bygge hus med. Når du har truffet dette valg, skal du sørge for at identificere hvilke forventninger og krav, I har til hinanden. Generelt kan det være værd at dele boliger med andre i en lignende familiesituation og med lignende økonomi.
Sørg for, at byggeriet er godt udført
Ligesom når det gælder alle andre opførelser af huse, så er det også her vigtigt at være på udkig efter kompetente og pålidelige entreprenører. Dog skal man være opmærksom på, at hvis priserne hos én entreprenør er langt lavere end hos de andre, kan dette være et tegn på lav kvalitet. Nogle spillere vælger at bruge dårligere materialer og ukvalificeret arbejdskraft for at tilbyde lavere priser. De mest overkommelige alternativer i budprocessen kan således være de dyreste i det lange løb. Prioriter derfor kvalitet, så vidt budgettet tillader det. I nogle tilfælde kan rimelige pristilbud også indikere, at tilbuddet ikke indeholder de samme varer som de andre. Sørg derfor for at sammenligne indholdet af tilbuddene og ikke kun det samlede beløb.
Hav gode aftaler
En præcis kontrakt kommer både dig og entreprenøren til gode. Det er op til dig at beskrive projektet så nøjagtigt som muligt, så entreprenøren ved, hvad der forventes. Kontrakten skal først og fremmest indeholde den pris, du har aftalt. Det bør også fremgå, hvordan man løser eventuelle forsinkelser og tillægsgebyrer. Det kan være vanskeligt at vide, hvad der skjuler sig under jorden, før du begynder at grave, og det kan vise sig, at jorden kræver andre forhold end det, du havde forestillet dig. Derefter er det vigtigt at være enige om, hvordan dette vil påvirke projektet. Bliv også enige om en detaljeret fremgangsplan. Det lønner sig at notere flere delmål undervejs. På den måde kan du nemt kontrollere, om projektets fremskridt forbliver inden for den tidsramme, du har sat.
Det er ikke kun entreprenøren, du skal have en god aftale med. Når man flytter ind i et dobbelthus, skal begge parter også underskrive en aftale imellem sig. Hvem er ansvarlig for at klippe græsset? Hvor ofte skal huset males eller bejdses? Du planlægger muligvis også flere ændringer på dit hus eller din grund i fremtiden. Hvornår planlægger du at gøre dette, og hvad sker der, hvis en af parterne ikke er i stand til at finansiere ændringen? Det kan også være værd at diskutere, hvordan man håndterer skilsmisse eller familieforøgelse.
Vælg den rigtige entrepriseform
Det er almindeligt at skelne mellem to måder at organisere selve byggeprojektet: totalentreprise eller fagentreprise. Ved totalentreprise er der en hovedentreprenør, der har det overordnede ansvar for hele projektet. Du har kun kontrakt med dette ene firma. Dette har derefter ansvaret for at udføre projekteringen, muligvis i samarbejde med arkitekten. Til det arbejde, de ikke udfører selv, har hovedentreprenøren forskellige underleverandører.
Ved fagentreprise indgår du kontrakter med forskellige entreprenører for alle de relevante felter. Derefter er det dit ansvar at organisere og koordinere arbejdet. Dette er en meget krævende opgave, og det anbefales ikke at påtage sig dette ansvar, medmindre man har den nødvendige erfaring og ekspertise. Et alternativ er at hyre en ekstern projektleder.
Den største forskel mellem de to konstruktionsformer er hvor ansvaret ligger. Som totalentreprenør ligger alt ansvaret hos hovedentreprenøren. I tilfælde af fagentreprise er hver virksomhed kun ansvarlig for sit ekspertiseområde. Det kan således være lettere at afgøre ansvarsspørgsmålet, hvis du har valgt totalentreprise. Dette er meget praktisk, hvis du registrerer fejl eller mangler i det arbejde, der er blevet udført. Ved fagentreprise kan det være vanskeligt at bestemme hvilket fagområde, fejlen kan spores tilbage til.
Bemærk, at hvis arkitekttjenester og projektering er inkluderet i kontrakten, er dette en totalentreprise.
Kom godt i gang med planlægning i god tid
God forberedelse er en forudsætning for ethvert vellykket byggeprojekt. Dette er især vigtigt, når der er to parter, der er involveret. Der er en række beslutninger, der skal aftales.
Det er vigtigt at huske alt, hvad der skal gøres i form af tegninger og godkendelser for at få en byggetilladelse. Derefter vil entreprenøren få brug for tid til at forberede alt det praktiske. Derudover har de dygtigste iværksættere ofte travlt i de kommende måneder. Derfor er det vigtigt at starte budprocessen i god tid. Dette kræver, at du har de nødvendige tegninger og dokumenter, som igen kræver, at du engagerer en arkitekt tidligt i processen.
Sådan sikres en vellykket gennemførelse: 10 tips
1. Lav en grundig projektplan, inklusive tid nok til design og udførelse
2. Tal med banken tidligt i processen for at forstå, hvad du har at gøre med
3. Start med arkitekten og vent med at tage kontakt til entreprenørerne, indtil du har den første tegning klar
4. Projekter huset i detaljer, før du starter, så du undgår ubehagelige overraskelser undervejs
5. Få tilbud fra 3 forskellige entreprenører
6. Lav en klar kontrakt med entreprenøren med angivelse af, hvem der er ansvarlig for hvad
7. Involver ikke dig selv mere end du har ekspertise og tid til at gøre
8. Hav regelmæssig kontakt med entreprenøren under projektet, og besøg byggepladsen ofte
9. Foretag den afsluttende inspektion med en ekstern professionel og tilbagehold penge, hvis du ikke er tilfreds
10. Husk at modtage relevant dokumentation, når projektet er afsluttet
Få tilbud fra byggefirmaer nær dig
At finde det rette byggefirma til den rigtige pris kan være en udfordring, men med vores samarbejdspartner 3byggetilbud kan du let og hurtigt sammenligne tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område og vælge den bedste til den bedste pris.
3byggetilbud er en internetbaseret tjeneste, der gør det let for dig at få tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit område. Alt du skal gøre er at udfylde nogle få oplysninger om dig selv og hvilken slags bygge- eller renoveringsprojekt du har brug for, og derefter vil de sende din forespørgsel til forskellige byggefirmaer nær dig.
En af de største fordele er, at du kan få tilbud fra flere byggefirmaer, hvilket giver dig mulighed for at sammenligne priser og projektalternativer, før du tager en endelig beslutning. Dette giver dig en større grad af tryghed og sikrer, at du vælger det byggefirma, der passer bedst til dine behov og din økonomi.
Udover at hjælpe dig med at finde det bedste byggefirma for dig, kan de også hjælpe dig med at finde byggefirmaer, der specialiserer sig i specifikke projekter, som nybyggeri eller renovering. Dette gør det lettere for dig at finde det rette byggefirma for specifikke behov.
Så hvis du vil spare tid og penge, samtidig med at du får den bedste byggehjælp, så kan du komme i gang ved at klikke på linket lige nedenfor. Prøv tjenesten i dag og oplev, hvor let det kan være at finde det bedste byggefirma til den bedste pris. Klik dig videre lige nedenfor for at komme i gang, og hent tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.
Hvorfor bør du bruge 3byggetilbud?
- Hver måned hjælper de tusinder med at finde byggefirma
- De har samlet de bedste og billigste byggefirmaer på ét sted
- Du undgår at vælge et dyrt og dårligt byggefirma
- De gør det let at finde et byggefirma med gode priser
- Tjenesten er 100% gratis og uforpligtende
Registrer dig på 3byggetilbud nu og få tilbud fra byggefirmaer i dit område - du vil blive overrasket over, hvor meget du kan spare. Klik dig videre lige nedenfor for at hente tre gratis pristilbud på dit projekt.