Isolering af loft: Hvad koster det? (Pris i

 

2024)

Hvis du bor i et gammelt hus, kan det at isolere loftet vise sig at være en god investering. Hvis du i øjeblikket har 10 cm isolering på loftet, kan du spare op til 25 % i udgifter hvert år, hvis du isolerer. Og selvom du måske kan have bekymringer om, ​​at investeringen skal foretages én gang, mens besparelsen sker år efter år, er det let at se, at dette ikke er noget at bekymre sig om – her kan du spare en masse penge. Men hvad koster det egentlig at efterisolere?

Isolering af loft

Hvis du ønsker tilbud på dit projekt, kan du klikke dig videre lige nedenfor. Så bliver du sat i kontakt med dygtige håndværkere til dit projekt, og du kan modtage op til 3 gratis og uforpligtende tilbud på arbejdet.

Få 3 gratis tilbud >

Isolering af loft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Pris for at isolere loftet

I Bygge.dk har vi oprettet vores egen prisdatabase baseret på faktiske priser, vi har fået fra bygherrer og entreprenører. Her kan vi se, hvad lignende projekter normalt koster. Vi kan her se, at gennemsnitsprisen for efterisolering af loftet ligger på omkring 100.000 kr. Prisen inkluderer alle omkostninger forbundet med projektet, så både arbejdskraft og materialer er medregnet. Der er en vis prisvariation mellem forskellige projekter, men de fleste ender med at betale et sted mellem 50.000 og 165.000 kroner for at isolere loftet. Vi har set på, hvad der påvirker prisen, og hvilke slags foranstaltninger du selv kan foretage for at gøre projektet lidt billigere. Derudover hjælper vi dig med at finde de rigtige håndværkere til jobbet.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Hvorfor isolere loftet?

Varmen stiger op, og hvis du ikke har tilstrækkelig isolering i loftet, vil meget af den varme, der virkelig opvarmer dit hjem, stige op og bare forsvinde. Varmetabet kan betyde meget for dine opvarmningsomkostninger, hvilket gør det lettere at have en behagelig indetemperatur året rundt. Men det stopper ikke der. Når temperaturen på loftet bliver for høj, vil det om vinteren også få sneen på taget til at tø, fryse til is og smelte, når det bliver varmere i vejret. Dette kan forårsage fugtskader, mug og råd.

Få 3 gratis tilbud >

Isolering af loft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

U-værdi

Når du søger efter isolering, vil dette udtryk sandsynligvis komme frem. U-værdien er et mål, der fortæller noget om et bygningselements varmeisolerende evne. Dette blev tidligere kaldt K-værdi. Værdien angiver, hvor meget varme der passerer gennem en konstruktion ved en temperaturforskel på én grad mellem de to sider. Høje værdier betyder, at konstruktionen har stor varmeledning, hvilket gør den uegnet til isolering. Med andre ord: Jo lavere U-værdi, jo bedre fungerer isoleringen.

Få 3 uforpligtende tilbud >

Forskellige typer isolering

Som alt andet slides isolering også over tid. Heldigvis er det nemt at se, hvornår det er tid til at udskifte isoleringen på loftet. Gå derop og se, hvordan isoleringen ligger i forhold til gulvbjælkerne. Hvis du ikke kan se gulvbjælkerne, er isoleringen i god stand, men hvis du ser bjælker, der stikker ud mellem isoleringen, er det på tide enten at udskifte eller genopfylde den. Der er flere varianter af isolering at vælge imellem. Her skal du bestemme dig for pris, isoleringseffekt, og hvad der er mest anvendeligt, hvor du bor. Derudover skal du tænke over, hvordan isoleringsarbejdet vil være. Hvis der er mange hjørner og kroge, vil det være mere kompliceret at skære i plader og ruller, og installationen vil tage længere tid at lægge. I dette tilfælde har vi en løsning til dig: Blæseisolering.

Sprøjteskum

Isolering, der findes i form af sprøjteskum, fungerer lidt på samme måde. Du sprøjter massen på væggen, som derefter udvider sig til at dække alle hulrum og revner. Dette kommer enten i form af åben eller lukket celle. Løsningen med åben celle er den billigste variant. Ulempen her er dog, at du ikke får nogen dampspærre. Lukket celle giver dig en god barriere for vand og luft, men du skal også betale mere for det. Sprøjteskum er imidlertid en dyr form for isolering, og det afgiver nogle skadelige gasser under hærdning. Det er dog let at installere og har normalt en lavere U-værdi end mineraluld. Sprøjteskum kan ikke lægges over den eksisterende isolering, så det er bedst egnet til nye bygninger.

Mineraluld

De fleste forbinder nok isolering med store ruller mineraluld. Det kan være lavet af sand, sten og glas og kan modstå høje temperaturer. Disse består af store mængder luft, der gør dem både effektive og lette at håndtere. Dette er en almindelig form for isolering, da det både er billigt og relativt let at installere. Det kræver heller ikke krævende udstyr – en god kniv og en målestok er tilstrækkeligt. Mineraluld kan ridse en del, og hvis du skal arbejde med denne form for isolering, anbefales det at have solidt og tildækkende tøj på. Pas på ikke at pakke isoleringen for tæt, da det er luften mellem fibrene, der isolerer her.

Cellulose

Celluloseisolering er lavet af genbrugspapir og træ. For at gøre isoleringen brandsikker tilsættes mineralske salte. Cellulosen har den samme evne som træ til at absorbere fugt og udlede den, hvilket betyder, at denne form for isolering kan modstå fugt bedre, end mineraluld kan. Da det er lavet af genanvendt materiale, er det også bæredygtigt. Du køber celluloseisolering i store plader, men det bruges også ofte til blæseisolering.

Blæseisolering

Blæseisolering er lavet af flere forskellige materialer og kan være små stykker glasfiber, cellulose eller mineraluld. Som navnet antyder, vil isoleringen blive sprængt ind i væggen med en stor blæsemaskine. Dette betyder, at alle hulrum og små kroge bliver helt dækkede, og installationen er en hurtig og nem proces. Det kræver dog noget udstyr, og du skal bruge professionelle installatører for at gøre jobbet. Blæseisolering fungerer bedst, når du har mange forhindringer og ujævne former på loftet.

Behold besparelserne

Når du isolerer loftet, er det vigtigt, at du sørger for, at du gør det så effektivt som muligt. Før du begynder, skal du undersøge, om der er skader fra svamp eller pletter fra fugt. Undersøg ikke kun selve isoleringen, tjek også bjælker og tagdækning for at finde skader. Hvis der er tegn på fugt, skal du finde ud af, hvor dette kommer fra, før du fortsætter. Det hjælper ikke at isolere over en kilde til fugt: Det er en dårlig ide med "ude af syne, ude af sind".

Der er også et par ting, man skal huske på, som hjælper med at bevare isoleringsevnen. Den vigtigste sag er at tilstoppe alle kilder til luftlækager. Revner omkring vinduer og luger er store syndere, hvilket medfører, at kold luft enten kommer ind eller varm luft tabes hertil. Du kan let forsegle disse med sprayisolering. Vær ekstra opmærksom på åbne ledninger og rør. Hvis du installerer isoleringen selv, er det vigtigt at huske at lægge de forskellige lag på tværs af hinanden. På denne måde undgår du revner og hulrum i samlingerne mellem pladerne eller ruller og undgår potentielle kuldebroer. Det er lidt lettere at tætne samlingerne med isolering på en rulle end med plader. Således giver det også lidt mindre luftlækage og dermed større besparelser. Derudover er det lettere at få ruller transporteret op på loftet.

Vær også forsigtig med ikke at lukke luftspalten mellem loftet og væggene. Det er her, luften kommer ind og, kombineret med en luftluge under kanten af taget, sikrer den luftcirkulation. Hvis du bruger loftet som opbevaringsplads, skal du også passe på ikke at sætte ting, som kan være i vejen for dette hul. God ventilation transporterer varm luft væk, fjerner kondens og udtørrer fugt, inden denne sætter sig og bliver et problem. Sørg for at lægge vindspærrer af pap eller lignende for at forhindre, at den kolde udeluft trænger ind i isoleringen. Og glem ikke loftslugen. Ofte er dette bare en simpel spånplade, og her er et stort varmetab. Dette kan også forårsage kondens og isdannelse, hvilket reducerer effekten af ​​resten af ​​isoleringen.

Få pristilbud fra byggefirmaer nær dig

Det kan være en udfordring at finde det ideelle byggefirma til den rette pris, men med vores partner 3byggetilbud, kan du nemt og hurtigt sammenligne tilbud fra diverse byggefirmaer i dit nærområde, og udvælge det allerbedste til den mest fordelagtige pris.

3byggetilbud er en online service, som gør det enkelt for dig at modtage tilbud fra forskellige byggefirmaer i dit nærområde. Det eneste du skal gøre, er at udfylde nogle basale oplysninger om dig selv og det bygge- eller renoveringsprojekt du overvejer, og herefter vil de videresende din anmodning til forskellige byggefirmaer tæt på dig.

En af de betydeligste fordele er, at du har mulighed for at modtage tilbud fra adskillige byggefirmaer, hvilket giver dig chancen for at sammenligne priser og projektalternativer, inden du træffer din endelige beslutning. Dette giver dig en større følelse af sikkerhed og garanterer, at du vælger det byggefirma, der passer optimalt til dine behov og din finansielle situation.

I tillæg til at assistere dig med at opspore det ideelle byggefirma, kan de også bistå dig i at finde byggefirmaer, der er eksperter inden for specifikke projekter, som for eksempel nybyggeri eller renovering. Dette gør det nemmere for dig at finde det korrekte byggefirma til dine specifikke krav.

Så hvis du ønsker at spare både tid og penge, samtidig med at du får den mest kompetente byggehjælp, så kan du starte ved at klikke på linket herunder. Afprøv servicen i dag, og erfar hvor enkelt det er at finde det optimale byggefirma til den mest attraktive pris. Klik dig videre herunder for at starte, og modtag tre uforpligtende og gratis pristilbud på dit projekt.

Hvorfor skal du anvende 3byggetilbud?

  • De assisterer hver måned tusindvis i at finde et byggefirma
  • De har samlet de mest kompetente og prisvenlige byggefirmaer ét sted
  • Du undgår at træffe valget af et kostbart og ringe byggefirma
  • De gør det enkelt at finde et byggefirma med attraktive priser
  • Servicen er 100% gratis og uforpligtende

Tilmeld dig 3byggetilbud nu og modtag tilbud fra byggefirmaer i dit nærområde – du vil blive forbavset over, hvor meget du faktisk kan spare. Klik dig videre herunder for at modtage tre gratis pristilbud på dit projekt.

Få 3 gratis tilbud >

Isolering af loft? Få 3 tilbud

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Det tager kun et minut og er helt uforpligtende

Få 3 tilbud >

Flere prisguider:

Kom i gang

Find fagfolk til byggeri og renovering. Modtag flere uforpligtende tilbud på dit byggeprojekt.